Altea

BOEK NU

BESTEMMING

De bestemming Altea zal je waarschijnlijk niet zo veel zeggen, Calpe daarentegen is alom gekend als prachtige fietsbestemming! Calpe wordt omringd door de bergketen van de Sierra de Aitana. Het is volgens kenners de mooiste regio aan de Costa Blanca, met enkele bekende beklimmingen zoals de Coll de Rates, Port de Tudons en de Guadelest.

Calpe en omstreken staat al langer gekend als fietsregio bij uitstek waar menig profwielrenner, amateurwielrenner en wielertoerist vele fietskilometers hebben afgereden. De regio heeft een zeer uitgebreide keuze van fietsnetwerken gaande van licht heuvelend tot stevig klimwerk. Calpe is bovendien vanwege zijn ideale klimaat en mooie wegennet zeer geliefd bij de wielrenners. Tijdens de tochten kom je door pittoreske kleine dorpjes en kan je genieten van prachtige vergezichten.

Altea, gelegen tussen het bekende Benidorm en Calpe, zal de uitvalsbasis zijn om deze geweldige regio te verkennen. Altea is gebouwd op een heuvel en op deze heuvel vind je prachtige witte huisjes wat de stad zelf zo karakteristiek maakt. Bovendien beschikt Altea over een kust van wel 6 kilometer. Het zal je dus niet verbazen dat er verschillende stranden zijn waar je heerlijk kunt liggen en genieten van de zon. In het centrum ontdek je er de typische nauwe straatjes, terwijl je in de baai een moderne jachthaven terugvindt.

 

HOTEL CAP NEGRET**** 

Aan het mooie kiezelstrand van Cap Negret pronkt ons prachtige hotel voor deze reis: Hotel Cap Negret****. Dit moderne maar gezellig ingerichte hotel met 246 kamers biedt ons alle comfort om deze reis optimaal te beleven. Het levendige centrum van Altea ligt op amper 1,5km.

De kamers zijn voorzien van airconditioning, gratis Wifi, een balkon, koelkast en een flatscreen-tv. In het buffetrestaurant kan je genieten van mediterrane en internationale gerechten, goed verzorgd en heerlijk op smaak! Nakaarten kan aan de bar, op het terras of aan het mooi zwembad, met zicht op zee. De nieuwe fietsenstalling bewijst dat het hotel erg fiets-minded is. Naast een ruime stalling is er ook een wasplaats en herstelshop. Ook de fietsen verblijven op 4-sterrenniveau!

FIETSPROGRAMMA

Er wordt gefietst in 3 verschillende wielerniveaus. Tijdens de reis kan je zoveel van niveau veranderen als je zelf wil. Ieder niveau heeft immers een eigen programma en aangepaste snelheid.

Het exacte programma zal je terugvinden in het programmaboekje dat je online kan bekijken en zal ook iedere avond gepubliceerd worden op het infobord aan de receptie van het hotel. Zoals op onze andere bestemmingen bieden we 5 volledige fietsdagen met afwisselende en uitdagende fietstochten.

Onder begeleiding van ervaren monitoren verken je deze prachtige regio. De Toerist Biking staat gekend om haar perfecte service en samen met het hotelmanagement bezorgen we je een onvergetelijke reis.

Altea

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x