Benicasim

BOEK NU

BESTEMMING

Benicasim, een Spaans kustdorpje aan de Middelandse Zee op amper 1 uurtje van Valencia, bulkt in de zomer van toeristen. Maar in de vakantieluwe perioden zien de lokale bewoners de laatste jaren meer en meer renners tussen de sinaasappel- en mandarijnenplantages opduiken. Benicasim is dan ook uitgegroeid tot dé ideale fietsregio!

Benicasim kent een aangenaam en zonnig mediterraan klimaat. In het tussenseizoen is het er heerlijk warm en zelfs in de winter bedraagt de gemiddelde temperatuur nog 17°C! De prachtige wegen, met een wegdek in vrijwel perfecte staat, garanderen schitterende tochten doorheen een afwisselend landschap! Langsheen de kustlijn heb je kilometerslange rustige en vlakke wegen die zich tussen de sinaasappelplantages door slingeren.

In het binnenland word je geconfronteerd met een meer geaccidenteerd parcours, met uitdagend klimwerk en mooie vergezichten. De beklimming van de Desierto de las Palmas, de ‘huisberg’, is al meermaals een smaakmaker geweest in de Vuelta! Na een prachtige beklimming van 12km geniet je bovenop de berg van een adembenemend uitzicht over de kustlijn van de Costa Azahar.

Voor stadsfietsen en E-bikes biedt een gevarieerd programma aan tochten doorheen dorpjes, stadjes en haventjes, de perfecte dagactiviteit! Genieten van de Spaanse zon, zowel op als naast de fiets.

Tot slot is het in de heuvels achter Benicasim uitstekend om te mountainbiken. Met een uitgebreid netwerk aan routes, steeds vertrekkende vanuit het hotel, doet iedere MTB’er zijn hartje sneller slaan!

Benicasim is een absolute aanrader voor wie in onze koude winter alsnog in aangename omstandigheden wil verder fietsen, op misschien wel de beste fietswegen van Europa!

HOTEL INTUR ORANGE****

Hotel Intur Orange**** ligt op slechts 500m van het prachtige strand van Benicasim en is met ruim 400 kamers een geanimeerd hotel in deze rustige badplaats. De recent gerenoveerde kamers bieden het nodige comfort. Vele faciliteiten staan ter beschikking tijdens uw verblijf: buitenzwembad, 25m binnenbad, professionele fitnessruimte, wellness-faciliteiten en vooral een ruime bewaakte fietsenstalling met de nodige voorzieningen. De Spaans getinte keuken biedt een voldoende aanbod koude en warme gerechten in buffetvorm.

FIETSPROGRAMMA

Er wordt gefietst in 3 verschillende wielerniveaus en aanvullend is er ook een groep E-bikes. Tijdens de reis kan je zoveel van niveau veranderen als je zelf wil. Ieder niveau heeft immers een eigen programma en aangepaste snelheid.

Het exacte programma zal je terugvinden in het programmaboekje dat je online kan bekijken en zal ook iedere avond worden gepubliceerd op het infobord aan de receptie van het hotel. Zoals op onze andere bestemmingen bieden we 5 volledige fietsdagen met afwisselende en uitdagende fietstochten.

Onder begeleiding van ervaren monitoren verken je dit prachtig stukje Spanje. De Toerist Biking staat gekend om haar perfecte service en samen met het Intur Sports management bezorgen we je een onvergetelijke reis.

Benicasim

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x