Riccione - Adriatische Riviera

PERIODES

  • Periode 1:   14/09 - 21/09/2024:   1195 €

BESTEMMING

Riccione, gelegen aan de Adriatische Rivièra in Italië, heeft zich weten te ontpoppen als een ideale fietsbestemming. De prachtige omgeving, variërende fietsroutes, de Italiaanse gastvrijheid en het milde klimaat zijn de voornaamste troeven.

Riccione situeert zich tussen de badplaatsen Rimini en Cattolica en wordt omwille van haar vele parken en tuinen ook wel ‘de groene parel van de Adriatische Kust’ genoemd. Deze veelzijdige badplaats biedt je kilometers zandstrand, de azuurblauwe Adriatische Zee en een stralende zon. Het hinterland is een verrassend gebied met uitgebreide wijn- en olijfgaarden, genesteld in zachtglooiende heuvels, die uitdeinen in de Adriatische Zee. Smalle en kronkelige wegen laten je het ongerepte natuurschoon ontdekken.

Ook voor niet-fietsers is Riccione een aanrader, want de omgeving biedt een waaier aan mogelijkheden, een prachtig strand en boulevard.

 

HOTEL BOEMIA****

De uitvalsbasis voor deze onovertroffen fietsvakantie is het schitterende hotel Boemia****, waar de onnavolgbare gastvrijheid zorgt dat je er je meteen écht thuis voelt. Je verblijft er in half pension met een kleine bevoorrading voor 's middags. Het heerlijke ontbijt en het rijke buffet ‘s avonds zijn van uitstekende kwaliteit. 

Tijdens de voorlaatste rit geniet je van heerlijk pasta en BBQ in het landhuis van Zio Tony, onder een stralend blauwe hemel en met warme zonnestralen, met zicht op het prachtig Italiaanse binnenland! Dit moment koester je nog lang.

Zio Tony’s inspanningen om de groep van De Toerist Biking te verwennen zijn onovertroffen. Wie deze reis al eerder mocht beleven zal dit zeker beamen. Zoveel verwennerij maakt deze reis zonder twijfel onvergetelijk! Deze reis kent ontzettend veel bijval omwille van de ideale mix tussen actief fietsen en heerlijke vakantie.

Een greep uit de vele extra’s: de welkomstreceptie op zondag is puur genieten, op donderdag een bezoek én pastabuffet in het landhuis van Tony in Saludeccio en afsluiten doen we met een ‘Goodbye Dinner’ met enkele typische streekproducten en een avondfeest in het hotel.

Riccione moet je gedaan hebben!

 

FIETSPROGRAMMA

Voor deze bestemmingen worden volgende fietsgroepen voorzien:

  • Groep 2 - Wielertoeristen: 90-110km/dag - 23-24km/u
  • Groep 3 - Wielertoeristen: 70-100km/dag - 20-22km/u
  • Groep 3 - Sportieve E-bikes: 70-100km/dag - 19-21km/u
  • Groep 4 - E-bikes stadsfiets: 50-80km/dag - 17-19km/u

Het exacte programma zal je terugvinden in het programmaboekje dat je online kan bekijken en zal ook iedere avond gepubliceerd worden op het infobord aan de receptie van het hotel. Zoals op onze andere bestemmingen bieden we 5 volledige fietsdagen met afwisselende en uitdagende fietstochten.

Onder begeleiding van ervaren monitoren verken je de prachtige streek rond Riccione. De Toerist Biking staat gekend om haar perfecte service en samen met het Boemia-hotelmanagement bezorgen we je een onvergetelijke reis.

Riccione - Adriatische Riviera

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x