Etappereis Lummen - Koblenz

Dag 1: Lummen - Slenaken

Fietsen van Lummen naar Slenaken biedt een prachtige route door Belgisch en Nederlands landschap, waarbij je de kans krijgt om de charme van beide landen te ervaren.

Je begint je fietsavontuur in Lummen en peddelt door het Vlaamse platteland, langs rustige wegen en door schilderachtige dorpjes. Na enkele kilometers bereik je de abdij van Herckenrode, vervolg je de tocht doorheen het glooiende landschap van Haspengouw, naar de vroegere landcommanderij van Alden Biezen.

Vervolgens komen we in het schitterende decor van de Voerstreek terecht. Een verborgen parel, puur en ongerept, goed verscholen tussen steile heuvels, kleurrijke valleien, holle wegen waar we intussen de historische toppers Maastricht en Valkenburg hebben aangedaan.

Het laatste deel van de tocht brengt je van Valkenburg naar Slenaken. Dit traject voert je door het prachtige Limburgse heuvellandschap, met zijn glooiende heuvels en schilderachtige vergezichten.

Overnachting in Best Western Slenaken****


Dag 2: Slenaken - Bütgenbach

We laten stilaan de vakwerkhuisjes, kerkjes, kastelen en nostalgische Voerense dorpjes achter ons om via het authentieke Eifelstadje Monschau en het tramcafé langs het Vennbahn-fietspad in Küchelschei, het natuurreservaat van de Hoge Venen binnen te rijden. Laat je betoveren door de ongerepte natuur!

Overnachten in hotel Bütgenbacher Hof****


Dag 3: Bütgenbach - Fleringen

Eens voorbij het stuwmeer van Bütgenbach fietsen we door lieflijke kleine dorpjes die het landleven uit een ver verleden weerspiegelen. De Hoge Venen en de Oostkantons kenmerken zich met een prachtige natuur en mooie vergezichten. Over nagenoeg perfect geasfalteerde autoluwe wegen rijden we naar ons hotel in Fleringen, te midden van de Vulkaneifel, voor onze 3de nacht.

Overnachten in hotel Schoos***

Dag 4: Fleringen - Daun

We naderen het natuurpark van de Vulkaneifel. Na Hillesheim, een stadje met een imposante stadsmuur, fietsen we verder naar Gerolstein, bekend van zijn gelijknamige bronwater en erkend luchtkuuroord! Eindigen doen we vandaag in Daun, een klein stadje genesteld in de glooiende heuvels van de Vulkaaneifel en in de onmiddellijke nabijheid van de drie beroemdste vulkaanmeren van de Eifel, de Daun Maars. Maar Daun is niet zo rustig en idyllisch als het op het eerste gezicht lijkt: het borrelt en sijpelt al duizenden jaren onder het aardoppervlak. De Dauner Dresse (minerale bronnen) getuigen hiervan tot op heden. Maar u hoeft zich geen zorgen te maken: de vulkanen rond Daun zijn slapend en toch creëren ze een uniek landschap dat uitnodigt om uit te schakelen.

Overnachten in Sporthotel Grafenwald****


Dag 5: Daun - Cochem

Het voormalige spoortracé, de Maare-Mosel Radweg, één van de mooiste fietspaden in Duitsland, voert ons door diepe dalen afgewisseld met tunneltjes en viaducten. Van de hoogten van de Eifel rollen we het Moezeldal in, waar we terechtkomen op de ‘Moselradweg’, die ons enkele bochten verder tot in het stadje Cochem brengt!

Overnachten in Parkhotel Cochem***+

Dag 6: Cochem - Koblenz

Onze laatste fietsdag voert ons langs wijngaarden, schilderachtige dorpjes en imposante kastelen, allemaal met de kronkelende Moezelrivier als je constante metgezel. Vanaf het plaatsje Boppard volgen we de romantische Rijn, met zijn prachtige uitzichten over de meanders, om via het bekende monument Deutsches Eck (een landtong die de monding van de Moezel in de Rijn markeert) op onze eindbestemming Koblenz toe te komen!

Naast een sportieve uitdaging heeft deze unieke fietstocht je ook het mooiste van België, Nederland en Duitsland laten ontdekken!

Tijd voor wat rust op onze eindbestemming!

Overnachten in hotel Zum Schwarzen Bären***


Dag 7: Koblenz

Na een weldoende nachtrust en stevig ontbijt, heb je vandaag een vrije dag om te relaxen of, nog beter, om de mooie stad Koblenz te ontdekken.

In de Altstadt (oude stad) van Koblenz verken je de smalle straatjes, bewonder je pittoreske vakwerkhuizen en ontdek je historische pleinen zoals de Florinsmarkt. Maak een stop bij de Romaanse Basiliek van Sint-Castor en geniet van de middeleeuwse sfeer.

Lunch in een van de lokale restaurants, waar je kunt genieten van traditionele Duitse gerechten. Na de lunch, wandel langs de Rijnpromenade en bewonder het uitzicht op de rivier. Bezoek het Deutsches Eck, het Duitse Hoek, waar de Rijn en de Moezel samenkomen. Hier staat het imposante ruiterstandbeeld van keizer Wilhelm I. Neem de kabelbaan naar de Vesting Ehrenbreitstein voor een prachtig uitzicht over de stad en de rivieren.

Koblenz, met zijn rijke geschiedenis, schilderachtige omgeving en moderne voorzieningen, biedt een diverse en boeiende dag. We sluiten af met een gezellig en feestelijk diner in ons hotel!

Overnachten in hotel Zum Schwarzen Bären***

Dag 8: Koblenz - Lummen

Na het ontbijt wacht de autocar ons op om terug naar Lummen te keren. Na het uitladen van de fietsen en bagage komt een einde aan een unieke en uitdagende ervaring, met tal van onvergetelijke herinneringen!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x