phone +32 13 23 00 01

Balatonmeer

Ga al fietsend - of wandelend - op ontdekking rond het grootste meer van Centraal-Europa: het Balatonmeer!

BESTEMMING

Het Balatonmeer ligt in het westen van Hongarije en is met 592km² het grootste meer van Centraal-Europa. Het Balatonmeer is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Hongarije en wordt ook wel de Hongaarse Zee genoemd. Het azuurblauwe water van dit gigantische meer is ondiep en daardoor heerlijk warm. In de zomer loopt de watertemperatuur snel op naar een aangename 26 graden.

Onze verblijfsplaats is Balatonfüred, de oudste en meest prestigieuze vakantiebestemming van het Balatonmeer. Het staat internationaal bekend als kuuroord en er heerst een aangenaam en zacht klimaat. In het noorden wordt de stad omsloten door een bergketen en in het zuiden gaat ze over in het schiereiland Tihany dat zich uitstrekt in het meer en zo een brede baai vormt. Het is de ideale plaats voor watersportvakanties (surfen, zeilen).

Voor de E-bikers en recreanten is er een uitgebreid fietsroutenetwerk aangelegd waardoor je op mooie en vlakke fietspaden de omgeving kan verkennen. Een fietstocht vanuit het historische stadje Keszthely is één van de smaakmakers van deze reis.

De wielertoeristen kunnen zich zowel in het heuvelachtige noorden als het vlakkere zuiden van het Balatonmeer perfect uitleven. Het weinige verkeer maakt aangenaam fietsen op de verbindingswegen tussen de verschillende dorpjes mogelijk.

Balatonfüred is een modern vakantiecentrum met talrijke restaurants en verschillende sport- en ontspanningsmogelijkheden. Aan het meer ligt een promenade met vele winkeltjes, barretjes en restaurantjes, waar je nog heel goedkoop gezellig kan eten en drinken. Voor én na het fietsen zeker mogelijkheden om wat te flaneren.

ANNA GRAND HOTEL**** Wine & Vital

Het 4-sterrenhotel Anna Grand Hotel**** Wine & Vital ligt aan de noordelijke oever van het Balatonmeer, op 100 meter van de Tagore Promenade, in het centrum van de historische wijk Balatonfüred. Het Anna Grand Hotel biedt comfort aan haar gasten met 100 verschillende soorten kamers van diverse afmetingen, in een klassiek gebouw van meer dan 200 jaar oud.

De 1200m² grote wellness verwelkomt u met een zwembad, een jacuzzi, een Finse sauna, een infrarood-sauna en stoombad. Het restaurant is echt een paradijs voor fijnproevers. Het café biedt zelfgemaakt gebak op basis van recepten uit de 19de eeuw, evenals Italiaans ijs, chocolade-fondue en klassiek snoepgoed. Je kan er bowlen en genieten van behandelingen in het BioMed kuurcentrum.

FIETSPROGRAMMA

Er wordt gefietst in 2 verschillende wielerniveaus en aanvullend is er ook een groep E-bikes & sportieve recreanten. Tijdens de reis kan je zoveel van niveau veranderen als je zelf wil. Ieder niveau heeft immers een eigen programma en aangepaste snelheid. Uniek voor deze vakantie: je kan ook met één van onze begeleiders mee gaan wandelen! De wandeltochten variëren van 8 tot 12km per dag. 

Het exacte programma zal je terugvinden in het programmaboekje dat je online kan bekijken en zal ook iedere avond worden gepubliceerd op het infobord aan de receptie van het hotel. Zoals op onze andere bestemmingen bieden we 5 volledige fietsdagen met afwisselende en uitdagende fietstochten.

Onder begeleiding van ervaren monitoren verken je dit prachtig stukje rond het Balatonmeer. De Toerist Biking staat gekend om haar perfecte service en samen met het hotelmanagement bezorgen we je een onvergetelijke reis.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x