phone +32 13 23 00 01

Istrië

Welkom in het land van de schitterend uitgedachte fietsroutes. Istrië, het Kroatische schiereiland is een wirwar van wegen en straten, een uitdaging voor fietsliefhebbers. Dankzij de rijkelijke verscheidenheid in de natuur is dit de ideale plek voor fietsers het gehele jaar door.

BESTEMMING

Het Kroatische schiereiland Istrië is de laatste jaren als toeristische bestemming erg populair geworden. Deze miniatuur-wereld in de vorm van een hart is het grootste schiereiland van de Adriatische Zee en kent een weelderig groen voorjaar, veelkleurigheid tijdens de herfst, een aangename zomer en een milde winter... het ideale land voor fietsers het gehele jaar door.

Istrië is ook het land van de schitterend uitgedachte fietsroutes. Een echt spinnenweb, een wirwar van wegen, straten en weggetjes – een niet te weerstane uitdaging voor fietsliefhebbers. In Istrië zegt men: "Alleen verstand en wegen kennen géén einde". Hier vindt iedereen zijn eigen route, van veeleisende sporters tot amateurs, families, kinderen en mensen van middelbare leeftijd. En iedere route heeft zijn eigen verhaal, eigen bron en eigen monding.

De natuur heeft dit kleine gebied een rijkelijke verscheidenheid geschonken, verschillende landschappen wisselen zich af: dalen, bergen, zee, riviertjes, bossen, zandvlakten, rotsen… een bijzondere wijdse uitdaging is ons bergachtige Ćićarija, alsook de beschermde natuurparken. Istrië is een uitzonderlijk bevolkt gebied, met veel kleine steden, maar ook verlaten dorpen, eenzame kerkjes, klokkentorens, oude kastelen, uitzichtspunten…

Kom en ontdek samen met De Toerist Biking de geheimen en sprookjes van Istrië!

 

HOTEL MAESTRAL****

Hotel Maestral**** is een met groen omgeven kwaliteitshotel met een schitterende ligging dicht bij de zee en de oude stad Novigrad. Dit hotel ademt de traditionele gastvrijheid van Istrië uit en voldoet als Bikehotel aan alle verwachtingen die je als fietser kan hebben.

De 318 kamers zijn allen voorzien van haardroger, satelliet-tv met flatscreen, telefoon, minibar, minisafe en airconditioning. De kamers hebben ook gratis internetaansluiting of draadloos internet.
Ontspannen kan in het openluchtzwembad, het verwarmd overdekt zwembad met zeewater of in het bubbelbad. De in 2010 vernieuwde wellness biedt tegen betaling ook nog sauna, massage, dampbad, solarium, fitness en minigolf.

Het onbijt en diner zijn in buffetvorm. Eénmaal per week worden tijdens het diner streekspecialiteiten geserveerd om kennis te kunnen maken met de Kroatische keuken.
De verzorgde fietsenstalling heeft een onderhoud- en herstelworkshop, wasplaats voor de fietsen en is beveiligd. Dus ook de fiets heeft een perfect onderkomen in dit hotel.

 

FIETSPROGRAMMA

Er wordt gefietst in 3 verschillende wielerniveaus en aanvullend is er ook een groep 4, voor sportieve fietsers & E-bikes. Tijdens de reis kan je zoveel van niveau veranderen als je zelf wil. Ieder niveau heeft immers een eigen programma en aangepaste snelheid.

Het exacte programma zal je terugvinden in het programmaboekje dat je online kan bekijken en zal ook iedere avond gepubliceerd worden op het infobord aan de receptie van het hotel. Zoals op onze andere bestemmingen bieden we 5 volledige fietsdagen met afwisselende en uitdagende fietstochten.

BOEK NU 

Momenteel zijn er geen fietsvakanties naar Istrië meer voor 2019, houd zeker onze website en Facebookpagina in de gaten voor het programma van 2020! 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x