Mallorca

BESTEMMING

Het Spaanse Mallorca, één van de eilanden van de Balearen, is een eiland van rust, licht en pracht. Een uitwijkplaats waar het leven nog in een plezierig tempo verloopt en waar men zich nog met hart en ziel zorgeloos en ontspannen kan wijden aan het kijken naar schoonheid. Mallorca is de zee en de bergen onder de mediterrane zon. Het is het landschap, de kunst en het karakter van een gastvrij volk.

Mallorca heeft een benijdenswaardig mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters. De temperatuur daalt aanzienlijk in de bergen, maar neemt toe aan de mooie fijnzandstranden.

Dit eiland heeft zich de laatste jaren ontpopt tot hét fietseiland bij uitstek. De waaier aan diverse parcours, de mooie fietsinfrastructuur en vooral de unieke landschappen maken van deze bestemming een ‘must’. Vanuit onze noordelijk gelegen uitvalsbasis Alcudia bieden we een variabel programma van vlak, licht geaccidenteerd en bergachtig.

Terwijl de fietsen met onze vrachtwagen en per boot naar het eiland worden gebracht, maakt u de verplaatsing met het vliegtuig! Zo kan u deze onvergetelijke bestemming ontdekken op de eigen fiets, beter kan niet!

 

HOTEL VIVA SUNRISE****

Het Aparthotel Viva Sunrise**** ligt in Puerto Alcudia, op slechts 400 meter van het strand. Het biedt gratis WiFi en aparte zwembaden voor volwassenen en kinderen omringd met zonneterrassen met ligstoelen en parasols.

De appartementen en studio's zijn voorzien van airconditioning en een kitchenette met een koelkast. Ook hebben ze een eigen badkamer en een balkon. Viva Sunrise**** heeft een bar aan het zwembad, La Palapa, waar hapjes en lichte maaltijden, evenals pizza, worden geserveerd. In restaurant Caprice worden buffetmaaltijden geserveerd en El Patio biedt een à-la-cartemenu.

Viva Sunrise*** voorziet ook faciliteiten voor alle sporten, en meer bepaald voor fietsers. Zo is er een kwalitatieve fietsenstalling met gereedschap voor zelfonderhoud en schoonmaak van de fietsen.

HOTEL ZAFIRO TROPIC****

Zafiro Tropic****, vroeger bekend als Viva Tropic en onderdeel van de Viva keten, ligt op 200 meter van het strand in Port d'Alcúdia in het noorden van Mallorca. Het heeft een grote tuin, 3 zwembaden en een spa met Turkse baden.

Alle appartementen en studio's van het Zafiro Tropic**** zijn voorzien van airconditioning en hebben een eigen balkon en satelliet-tv. Het restaurant Caprice bij het Zafiro Tropic**** serveert mediterrane en internationale gerechten. Het hotel beschikt ook over een snackbar bij het zwembad, La Palapa. Restaurant & Bar El Patio biedt avondshows en u kunt genieten van een cocktail in Café-Bar Babalú.

Zafiro Tropic biedt ook genoeg te doen voor de meer actieve vakantiegangers. De locatie in Puerto Alcudia ligt dicht bij diverse golfbanen en fietsroutes, en dankzij het fietsstation met werkplaats hoeft u zich geen zorgen te maken over het onderhoud van uw fiets. 

FIETSPROGRAMMA

Er wordt gefietst in 3 verschillende wielerniveaus en aanvullend is er ook een groep 4, voor sportieve fietsers & E-bikes. Tijdens de reis kan je zoveel van niveau veranderen als je zelf wil. Ieder niveau heeft immers een eigen programma en aangepaste snelheid.

Het exacte programma zal je terugvinden in het programmaboekje dat je ter plaatse ontvangt en zal ook iedere avond gepubliceerd worden op het infobord aan de receptie van het hotel. Zoals op onze andere bestemmingen bieden we 5 volledige fietsdagen met afwisselende en uitdagende fietstochten.

Onder begeleiding van ervaren monitoren verken je dit prachtige fietseiland. De Toerist Biking staat gekend om haar perfecte service en samen met het Viva Hoteles management bezorgen we je een onvergetelijke reis.

Om één van onze begeleide fietsvakanties in groep te boeken, klik op de gewenste periode hieronder.

Webdesign by

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zoek & boek nu