phone +32 13 23 00 01

Mallorca

Mallorca heeft zich de laatste jaren ontpopt als hét fietseiland bij uitstek, met afwisselende routes, uitstekende infrastructuur en prachtige landschappen.

BESTEMMING

Het Spaanse Mallorca, één van de eilanden van de Balearen, is een eiland van rust, licht en pracht. Een uitwijkplaats waar het leven nog in een plezierig tempo verloopt en waar men zich nog met hart en ziel zorgeloos en ontspannen kan wijden aan het kijken naar schoonheid. Mallorca is de zee en de bergen onder de mediterrane zon. Het is het landschap, de kunst en het karakter van een gastvrij volk.

Mallorca heeft een benijdenswaardig mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters. De temperatuur daalt aanzienlijk in de bergen, maar neemt toe aan de mooie fijnzandstranden.

Dit eiland heeft zich de laatste jaren ontpopt tot hét fietseiland bij uitstek. De waaier aan diverse parcours, de mooie fietsinfrastructuur en vooral de unieke landschappen maken van deze bestemming een ‘must’. Vanuit onze noordelijk gelegen uitvalsbasis Alcudia bieden we een variabel programma van vlak, licht geaccidenteerd en bergachtig.

Terwijl de fietsen met onze vrachtwagen en per boot naar het eiland worden gebracht, maakt u de verplaatsing met het vliegtuig! Zo kan u deze onvergetelijke bestemming ontdekken op de eigen fiets, beter kan niet!

HOTEL VIVA BLUE****

Hotel Viva Blue**** is een uitstekend hotel op amper 200m van het prachtige witte zandstrand en op 3km van het centrum van het stadje Alcudia. Dat fietsers méér dan welkom zijn blijkt uit de kwalitatieve fietsenstalling, de eigen Scott-shop met fietskledij en toebehoren en uit het uitgebreide aanbod aan huurfietsen.

Het ontbijt en avondmaal worden in buffetvorm geserveerd in het hoofdrestaurant ‘Caprice’ en staan bekend om de ruime keuze. Gezellig nakaarten voor of na het avondmaal kan aan de poolbar ‘La Palapa’ of in de cafetarias ‘El Patio’ of ‘Babalu’. Met 3 buitenzwembaden, waaronder een adults-only zwembad en een overdekt zwembad, zijn er mogelijkheden genoeg om na de fietstochten een deugddoende plons te pakken. Of flaneer langs het strand naar de badplaats Alcudia met haar levendige haven, winkeltjes en bars.

Je verblijft er in ruime en comfortabele ‘premium’ appartementen met een aparte slaapkamer en een apart salon. Je beschikt er over een badkamer (haardroger), centrale airco, kitchenette, microgolfoven en koelkast, satelliet-tv, safe (betalend), gratis wifi en een balkon.

Deze appartementenformule bevat 5x per week een schoonmaak, het vervangen van de handdoeken op verzoek en elke 3 dagen wordt het bedlinnen vervangen. Het gebruik van de verwarming, het water en elektriciteit zijn uiteraard inbegrepen.

FIETSPROGRAMMA

Er wordt gefietst in 3 verschillende wielerniveaus en aanvullend is er ook een groep 4, voor sportieve fietsers & E-bikes. Tijdens de reis kan je zoveel van niveau veranderen als je zelf wil. Ieder niveau heeft immers een eigen programma en aangepaste snelheid.

Het exacte programma zal je terugvinden in het programmaboekje dat je online kan bekijken en zal ook iedere avond gepubliceerd worden op het infobord aan de receptie van het hotel. Zoals op onze andere bestemmingen bieden we 5 volledige fietsdagen met afwisselende en uitdagende fietstochten.

Onder begeleiding van ervaren monitoren verken je dit prachtige fietseiland. De Toerist Biking staat gekend om haar perfecte service en samen met het Viva Hoteles management bezorgen we je een onvergetelijke reis.


Voor 2019 zijn er momenteel geen begeleide fietsvakanties meer gepland naar Mallorca, uiteraard kan je wel nog steeds boeken naar andere bestemmingen! 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x