Mont Ventoux

Mont Ventoux

BESTEMMING

De Mont Ventoux is ongetwijfeld één van de bekendste beklimming die iedere wielertoerist wil gedaan hebben. Met zijn 1912 meter toornt hij als een reus boven het prachtige landschap van de Provence. Zijn geïsoleerde ligging geeft de ‘Kale berg’ iets gigantisch en dominerend. Bij helder weer kan je vanaf de top genieten van de prachtige uitzichten. Met een beetje geluk kan je zelfs de Middellandse Zee zien.

Vanuit Mollans sur Ouveze fiets je gedurende 4 dagen in de buurt van de Mont Ventoux, in de fleurigste landschappen van de Provence. De tocht naar de top van de ‘kale berg’, vanuit Bédoin, is één van de uitdagendste die je kan maken. Maar de ritten in de omgeving, zoals de 7-cols rit, zijn zeker zo mooi, langsheen uitgestrekte wijngaarden, geurige lavendelvelden en middeleeuwse dorpjes.

Een aangenaam klimaat, afwisselend landschap en een uitstekend hotel staan garant voor een geslaagd verblijf.

 

HOTEL LE SAINT MARC**

Hotel Le Saint Marc**, is een typisch Provençaals hotel, gerund door de eigenaars Christiane en Bernard. Het hotel geniet een bevoorrechte ligging in het charmante dorpje Mollans sur Ouveze, omringd door lavendel weiden, tijm– en rozemarijnstruiken en citroen– en  olijfbomen.

Kom na de fietstocht tot rust in dit gemoedelijke en familiale hotel, voorzien van een openlucht-zwembad, een tennisterrein en petanque baan. Laat je verwennen door de smakelijke gerechten van de kok, geserveerd met een heerlijk wijntje van de streek. Er is een gesloten fietsenstalling en gratis wifi in heel het hotel, uitgezonderd het restaurant.

De charmant Provençaals ingerichte kamers zijn allen uitgerust met airco, minibar, wifi en televisie.


PROGRAMMA

Voor deze reis bieden we 3 groepen aan, met voor elke groep een aangepast programma. 

Klimervaring is gewenst/vereist om deze reis te kunnen meemaken. Zowel het beklimmen als het afdalen van de Mont Ventoux en de andere beklimmingen tijdens deze reis, vergen de nodige behendigheid en ervaring om het veilig te laten verlopen.

De beklimming van de Mont Ventoux zelf wordt gepland op de dag dat de weersomstandigheden het meest gunstig zijn. Uiteraard primeert de veiligheid tijdens deze reis.

Boek nu: 

Webdesign by

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x