phone +32 13 23 00 01

Mont Ventoux

De Reus van de Provence of de Kale Berg, meermaals een beslissende col in de Tour de France en een beklimming die iedere wielertoerist op zijn palmares wil hebben. Ga met ons de uitdaging aan!

BESTEMMING

De Mont Ventoux is ongetwijfeld één van de bekendste beklimmingen die iedere wielertoerist wil gedaan hebben. Met zijn 1912 meter toornt deze legendarische berg als een reus uit boven het prachtige landschap van de Provence. Zijn geïsoleerde ligging geeft de ‘Kale berg’ iets gigantisch en dominerends. Bij helder weer kan je vanaf de top genieten van de prachtige uitzichten. Met een beetje geluk kan je zelfs de Middellandse Zee zien. De tocht naar de top van de ‘Kale Berg’ is één van de uitdagendste die je kan maken. Maar de ritten in de omgeving, zoals de 7-cols rit, zijn zeker zo mooi. Die voeren je langsheen uitgestrekte wijngaarden, geurige lavendelvelden en middeleeuwse dorpjes.

VOOR HET GOEDE DOEL

Dit jaar kan je de Mont Ventoux samen met ons beklimmen en draag je ondertussen ook bij aan het goede doel! Zo organiseren we samen met Kiwanis De Beerring  van donderdag 23 mei 2019 tot en met zondag 26 mei een fietstocht naar de top van de Mont Ventoux. Laat je fietshart spreken, want 150€ per deelnemer gaat naar het Jan Degraen-fonds. Dit fonds ondersteunt leukemiepatiënten en leukemiekindjes in verschillende ziekenhuizen. Laat je dus sponsoren; sensibiliseer familie, vrienden en bedrijven voor je klim! Meer info op www.jandegraenfonds.be

HOTELS

Voor deze korte fietstrip kan je kiezen tussen twee hotels; Hotel Le Saint Marc** en Hotel Les Florans***.

Hotel Le Saint Marc is een typisch Provençaals hotel, gerund door de eigenaars Christiane en Bernard. Het hotel geniet een bevoorrechte ligging in het charmante dorpje Mollans sur Ouveze, omringd door lavendel weiden, tijm– en rozemarijnstruiken en citroen– en  olijfbomen. Kom na de fietstocht tot rust in dit gemoedelijke en familiale hotel, voorzien van een openluchtzwembad, een tennisterrein en petanque baan. Laat je verwennen door de smakelijke gerechten van de kok, geserveerd met een heerlijk wijntje van de streek. Er is een gesloten fietsenstalling en gratis wifi in heel het hotel, uitgezonderd het restaurant. De charmant Provençaals ingerichte kamers zijn allen uitgerust met airco, minibar, wifi en televisie.

Het Résidence Les Florans ligt in de Provence, aan de voet van de Mont Ventoux, op 500 meter van het dorp Bédoin. Het biedt een buitenzwembad, er zijn tennis-, basketbal- en volleybalvelden. Ook kunt u gebruikmaken van de fitnessruimte van het Les Florans en op verzoek zijn er massages beschikbaar. De kamers van het Résidence Les Florans zijn voorzien van een flatscreen-tv en een eigen badkamer met een douche. Elke kamer beschikt over een balkon of een terras met uitzicht op het zwembad, de tuin of de Mont Ventoux. Alle kamers zijn bereikbaar met een lift en er is gratis WiFi beschikbaar in de gemeenschappelijke ruimtes. In het hotel vindt u ook een bar met een terras. 

PROGRAMMA

23/05

's morgens vertrek vanuit België naar Provence
aankomst ’s avonds in het hotel
 check-in + briefing
diner
24/05 ontbijt
verkennende rit in de omgeving – 7 cols rit
diner
25/05 ontbijt
samenkomst in Bédoin voor officiële start beklimming
namiddag officieel moment met traktatie
diner
26/05 ontbijt
check-out
vertrek terug naar België 


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x