5 tips om makkelijker over kasseien te fietsen (de handleiding voor niet-wielrenners)

5 tips om makkelijker over kasseien te fietsen (de handleiding voor niet-wielrenners)

Hieronder geven we je 5 snelle tips om de kasseien te trotseren! Wij hebben ze alvast eventjes uitgeprobeerd voor jullie.

1. Sneller fietsen

Hoe harder je fietst, hoe minder je schokt. Doordat je sneller over de kasseien fietst is de schokdemping groter. Als een fietser langzaam over de kasseien gaat voelt de fietser elk steentje wat er op zijn pad ligt. Sneller fietsen over de kasseien zorgt ervoor dat je sneller over de steentjes gaat. Dan top je de kasseien af en vlieg je erover.

2. Blijven zitten

Staan op de trappers om sneller te fietsen heeft geen zin, dit maakt het fietsen over kasseien lastiger en onhandiger. Op de fiets blijven zitten en zo veel mogelijk kracht op de pedalen zetten heeft meer zin. Wil je harder fietsen dan kan je beter door schakelen naar een zwaardere versnelling.

3. Losse handjes aan het stuur

Je kan er ook voor zorgen dat de trillingen van de kasseien zo min mogelijk worden doorgeven aan je schouders en nek. Door het stuur licht en soepel vast te houden, laat je de fiets de meeste schokken opvangen vooraleer ze zich in je lichaam verplaatsen.

4. Zit achterop je zadel

Ga zo ver mogelijk achterop jouw zadel zitten. Hierdoor komt het zwaartepunt meer op het achterwiel. Dat zorgt voor meer druk op het wiel, waardoor het wiel minder slipt. Achterop het zadel is het ook makkelijker om een grotere versnelling rond te draaien.

5. De banden

Over kasseien fietsen met bredere banden, mits deze op jouw fiets passen, geeft meer stabiliteit. Hierdoor wordt het fietsen over kasseien iets comfortabeler. Ook een lagere bandenspanning zorgt voor meer comfort bij het fietsen over kasseien. Dit brengt wel een extra risico met zich mee. Een lagere bandenspanning kan samen met de vele stoten van de kasseien sneller voor een lekke band zorgen.

Hopelijk kunnen deze tips je helpen bij je volgende confrontatie met kasseien! Voor meer tips en nieuwtjes blijf onze blog volgen via de website en onze facebookpagina.

 

Contact

Ringlaan 38 - 3560 Lummen
biking@detoerist.be
T +32 13 52 28 18
F +32 13 52 34 55

Webdesign by

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

x