Corona-virus: info fietsvakanties

Beste fietsvrienden,

De Toerist Biking volgt alle berichten en wijzigingen voortdurend op. Als jouw geplande fietsvakantie noodgedwongen geannuleerd moet worden, ontvang je een persoonlijk mailtje.

Overzicht fietsvakanties voorjaar - stand van zaken:

BestemmingReisdatumStatusBijkomende info
Altea21/03 - 28/03AnnulatieMail verstuurd
Benicasim - Zwemclub SOS22/03 - 29/03Annulatie 
Mail verstuurd
Mallorca - TC Lummen04/04 - 11/04Annulatie 
Mail verstuurd
Mallorca05/04 - 12/04Annulatie 
Mail verstuurd
Altea
19/04 - 26/04
Annulatie  
Mail verstuurd
Benicasim - KTT Triatlon
07/04 - 16/04
Annulatie  
Mail verstuurd
Salou25/04 - 02/05AnnulatieMail verstuurd
Benicasim
12/04 - 19/04
AnnulatieMail verstuurd
Benicasim - New Reubens
20/04 - 27/04
Annulatie
Mail verstuurd
Altea - Fringstoe!
06/05 - 10/05
Annulatie 
Mail verstuurd
Algarve 09/05 - 16/05AnnulatieMail verstuurd
Benicasim - De Bremaeker28/04 - 05/05Annulatie
Mail verstuurd
Benicasim - Vanschoonbeek28/04 - 05/05Annulatie
Mail verstuurd
Salou - WTC Peutie
16/05 - 23/05
Annulatie
Mail verstuurd
Riccione23/05 - 30/05AnnulatieMail verstuurd
Mallorca - De Doortrappers12/05 - 17/05AnnulatieNog niet definitief geannuleerd
Riccione - VWT Geluveld23/05 - 30/05AnnulatieNog niet definitief geannuleerd
Cesenatico - WTC Papwiel23/05 - 30/05AnnulatieNog niet definitief geannuleerd

Voor reizen vanaf mei is het momenteel nog te vroeg. Op basis van de huidig beschikbare informatie gaan die reizen voorlopig gewoon door. Het is dus nog niet zinvol naar de status van die reizen te polsen.

Van zodra daar nieuws over is, komen ze in deze lijst en ontvang je ook een mail.

Intussen krijgen we ook veel vragen van deelnemers of ze hun saldo nog moeten betalen, uit angst hun reissom kwijt te zijn.

Daarom graag volgende toelichting:

Als de reis niet kan doorgaan door overmacht (Corona), voorzien we voor alle deelnemers een reistegoed/voucher ten bedrage van de totale reissom.

Dit tegoed zal geldig zijn voor een fietsvakantie later dit jaar of in 2021.

Een reiziger die zijn reissom niet betaald, komt zijn deel van de reisovereenkomst niet na. Hierdoor vervallen zijn rechten als reiziger alsook het recht op een reistegoed/voucher bij annulatie.

We begrijpen ieders bezorgdheid, maar we doen het nodige om iedereen zo snel mogelijk én duidelijk te informeren.

En bij noodgedwongen annulatie van je fietsvakantie, ben je je reissom niet kwijt.

Eventuele vragen liefst per mail (biking@detoerist.be), om ons telefonisch niet te overbelasten. We beantwoorden alle vragen zo snel mogelijk.

Hartelijk dank voor jullie begrip.

Team De Toerist Biking

Beschikbaarheid fietsvakanties 2020

Heb jij nog geen fietsvakantie geboekt voor dit najaar of dienden we je reis noodgedwongen te annuleren? Wees er dan snel bij, sommige reizen zijn namelijk al volzet! Bekijk hier een handig overzicht van de beschikbare fietsvakanties.

Lees meer

Verhoog je immuniteit voor de winter

Winter en ziekte gaan hand in hand ... of niet? Er zijn namelijk bepaalde maatregelen en voedingsgewoonten die je kan aanleren en die jouw immuunsysteem kunnen ondersteunen. En nee, je hebt geen hoop supplementen nodig! Een beetje extra gewicht in de winter kan dan weer geen kwaad.

Lees meer

Fietsers met een hart van goud voor dieren!

Je hebt het misschien al gehoord of gezien op onze social media of van andere deelnemers, maar onze fietsers zijn mensen met een hart van goud! Ze verdienen het dan ook om even vermeld te worden met hun heldendaad.

Lees meer

Extra fietsvakanties 2020

Door de grote vraag naar plaatsen voor onze nieuwe bestemming, hebben we een extra fietsvakantie naar de Algarve gelanceerd in het najaar! Maar ook in het voorjaar kan je nu inschrijven voor een fietsvakantie naar het prachtige Rosas!

Lees meer

Eten dat elke fietser in zijn (ijs)kast moet hebben

Tijdens een training verbrand je aardig wat kilocalorieën, waardoor de juiste voeding cruciaal is om je lichaam opnieuw van energie te voorzien. Zorg er dus voor dat je deze voedingsmiddelen zeker in huis hebt.

Lees meer

Studie bewijst: fietsen houdt je jong

Wij wisten het al langer, aan onze deelnemers te zien, maar nu is het ook bewezen...

Lees meer

Fietsers zijn betere autobestuurders

Een nieuw onderzoek toont een extra voordeel van het fietsen aan. In de auto merkten de testpersonen met fietservaring namelijk veel sneller obstakels en veranderingen in hun gezichtsveld op dan niet-fietsende bestuurders.

Lees meer

Sneller fietsen? Drink koffie!

Als het gaat over wielrennen en koffie lijkt één ding buiten kijf te staan: haast iedere renner houdt wel van een tas koffie. Het is niet alleen lekker, zo blijkt. De cafeïne heeft gunstige effecten op fietsers, maakt Zuid-Amerikaans onderzoek ons duidelijk.

Lees meer

Extra vakantie in ruil voor sporturen?

Hoe meer je fietst, hoe meer vakantie je krijgt. Klinkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet. Scandinavische bedrijven geven extra vakantie in ruil voor sporturen.

Lees meer

Welke ijsjes zijn het best voor fietsers?

Bij de hoge temperaturen van de voorbije weken, eten we allemaal eens graag een ijsje! Maar welke kan je nu het best eten als fietser?

Lees meer

10 redenen waarom vrouwen massaal fietsen

Twintig jaar geleden kon je de vrouwelijke deelnemers aan een fietstocht op één hand tellen, maar fietsende vrouwen zijn al lang geen zeldzaamheid meer. Vijf jaar geleden waren 5.685 vrouwen lid van Cycling Vlaanderen, goed voor 23% van het ledenbestand. We zitten nu al een poos voorbij de tienduizend vrouwelijke leden. Hoe komt dat?

Lees meer

Wat eet je bij een bergrit?

Ze komen er weer aan: de mooie, uitdagende klimcyclo’s. Veel sportieve fietsers vragen zich af: wat eet ik eigenlijk bij zo’n tocht? Wij geven je alvast een handjevol tips mee.

Lees meer

Zo neem je scherpe bochten

Een bocht goed nemen, is meer dan enkel in je remmen knijpen en het stuur draaien. Hoe het niet moet, zie je in de video!

Lees meer

Wat te doen in Rosas

Wil je weten wat er allemaal te beleven valt in Rosas buiten het fietsen? Wij geven je een overzichtje van interessante activiteiten en vele andere bezienswaardigheden.

27 maart 2017

Lees meer

Wat en hoeveel drink je bij ritten in warme temperaturen?

Tijdens onze reizen kan het buitengewoon warm worden. Hoe pas je daar je drinkgewoonten tijdens de wielertritten op aan? Enkele weetjes en adviezen waar je hopelijk iets aan hebt.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x