De 6 meest gevaarlijke MTB routes ter wereld

De 6 meest gevaarlijke MTB routes ter wereld

Ruwe terreinen die niet geschikt zijn voor auto’s, daar kan je de meeste mountainbikers zéér gelukkig mee maken. De sport is wereldwijd populair bij durfals die ervan houden om deze terreinen te trotseren met hun geliefde tweewieler. Er zijn routes voor elk niveau, maar sommige zijn zelfs een uitdaging voor de meest getrainde mountainbikers. Wat heb je nodig? Een goed evenwicht, ervaring, lef en een portie geluk. Dit zijn de 6 meest gevaarlijke mountainbike routes ter wereld. Te ondernemen op eigen risico!

DE FRANSE ALPEN - FRANKRIJK

In de zomer, wanneer de zon de sneeuw heeft doen smelten, trekken veel mountainbikers naar de Franse Alpen. Hier vind je enkele uitdagende mountainbike routes. Haarspeldbochten en enorme hoogteverschillen inclusief!


WHISTLER MOUNTAIN BIKE PARK – CANADA

Laat je niet vangen! Deze mountainbike route ziet er misschien niet zo spectaculair uit, maar is zeker niet te onderschatten. De route bevindt zich in een park waar de boomwortels kunnen reiken tot aan je middel. Sterke armen zijn sowieso een must als je hier een toertje wil maken. Je kan kiezen tussen de gematigde route en de expert route. Maar laat je niet vangen, de gematigde route is al uitdagend genoeg!


PORTAL TRAIL MOAB – VERENIGDE STATEN

Een van de meest dodelijke mountainbike routes van de Verenigde Staten. Zo wordt de Portal Trail omschreven. De route bevindt zich in het beroemde Moablandschap in Utah. Let zeker op de waarschuwingsborden langs de kant van de weg, want op de meest gevaarlijke – lees: dodelijke – plekken wordt aangeraden om af te stappen. Toch nemen veel mountainbikers de route, omdat je er zo een prachtig uitzicht hebt over het ‘rode’ landschap en de Coloradorivier. In Utah vind je trouwens nog een levensgevaarlijke route: de Porcupine Rim.


STRADA DELLE 52 GALLERIE – ITALIË

De Strada delle 52 gallerie, of de weg met 52 galerijen, werd tijdens de eerste Wereldoorlog gebruikt om voorraden te transporteren naar en uit Vicenza. De galerijen zijn tunnels die werden gesneden uit de Pasubio om soldaten te beschermen tegen vijanden. Vanop de Strada heb je een prachtig uitzicht, maar onderschat de hoge kliffen toch maar niet!


CLIFFS OF MOHER – IERLAND

In Clair aan de Ierse Atlantische kust vind je de indrukwekkende kliffen van Moher, ook wel de “Cliffs of Insanity” genoemd. Op zo’n vijf mijl boven het zeeniveau rijd je met je mountainbike op (zeer!) smalle paden. Maar niet enkel het feit dat de paden zo smal zijn, maakt van deze rit een beangstigende ervaring. De hevige wind maakt het moeilijk om in balans te blijven. Enkel geschikt voor dappere helden!


YUNGASWEG – BOLIVIË

Enkele jaren geleden werd de Yungasweg nog uitgeroepen tot meest gevaarlijke weg ter wereld. De weg is zowel ‘geschikt’ voor auto’s als voor mountainbikes. In totaal kwamen er al 18 mountainbikers om het leven. Hier moet je oppassen voor moessonregens, vallende rotsblokken en gladde paden. Waarom de Yungasweg dan toch zo populair is bij mountainbikers? Slechts een klein deel van de weg is bergop, voor de rest kan je gewoon naar beneden ‘zoefen’. 

 

Contact

Ringlaan 38 - 3560 Lummen
biking@detoerist.be
T +32 13 52 28 18
F +32 13 52 34 55

Webdesign by

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

x