Herindeling fietsniveau's

Met de opkomst van de E-bikes, zowel als stadsfiets, racefiets en MTB merken we ook een grotere diversiteit onder de deelnemers aan onze fietsvakanties.

Dit maakt dat de homogeniteit binnen de verschillende groepen niet meer gegarandeerd kon worden.

Daarom dat we voor het nieuwe seizoen een extra niveau zullen toevoegen.
Het fietsniveau 'groep 3' zal worden opgesplitst in een groep 3 voor wielertoeristen (gewone racefietsen) en een groep 3 voor elektrische fietsen. (elektrische racefietsen).

De vertrouwde groep 4 wordt daardoor terug in zijn oorspronkelijke staat hersteld, zij het dat hier ook E-bikes in zullen zitten, maar waar de tochten korter zijn en minder snel gereden zal worden.

Groep 4 zal bijgevolg ook niet op elke bestemming aangeboden kunnen worden. Sommige locaties lenen zich niet tot kortere tochten en voldoende vlakke wegen.

In totaal zullen er in 2023 steeds 4 niveaus op elke bestemming aanwezig zijn. Afhankelijk van de bestemming zal er een groep 1 of groep 4 zijn. 

Met deze ingreep willen we de homogeniteit binnen de groepen terug optimaliseren. Maar het vraagt ook van de deelnemers een inspanning om zich weloverwogen in een bepaalde fietsgroep in te schrijven.

Herindeling fietsniveau's

Mallorca Paasvakantie: nog 4 extra plaatsen beschikbaar

Mallorca is al jaren onze populairste voorjaarsreis, zeker in de paasvakantie. Omdat deze afreis al vrij snel volgeboekt was, werden er nog enkele extra seats aangekocht om meer mensen de kans te geven mee af te reizen naar het fietseiland bij uitstek.

Lees meer

Promotrip Benicasim: 20/04-27/04

Alles wordt jammer genoeg duurder... dat maakt het niet altijd evident. Daarom lanceren we een promo-trip aan een uitzonderlijke prijs. Dankzij scherpe vluchtprijzen en hotelprijzen, kunnen we een afreis naar Benicasim lanceren voor slechts 899€. Deze reis is beschikbaar voor wielertoeristen, recreatieve fietsers maar ook voor MTB!

Lees meer

MTB reis 2023 - Benicasim

In 2023 plannen we terug een MTB-reis naar het mooiste mountainbike-paradijs van Europa: Benicasim.

Lees meer

Velofollies 2023

Na 2 jaren afwezigheid staat er in 2023 terug een Velofollies op de agenda. Kortrijk Xpo vormt dan weer het toneel voor de grootste fietsbeurs van Europa. Ook De Toerist Biking zal terug van de partij zijn. Je kan ons vinden in Hal 6, stand 651.

Lees meer

Digitale brochure Begeleide Fietsvakanties 2023

Ons aanbod aan Begeleide Fietsvakanties kan je nu ook in onze mooie digitale brochure raadplegen. Blader je liever door een brochure dan door webpagina's, dan is onze digitale brochure over onze fietsvakantie de ideale oplossing!

Digitale brochure

Nieuwigheden 2023

Het programma Begeleide Fietsvakanties 2023 staat online! Je kan dus nu al je fietsvakantie voor volgend jaar boeken. We bieden een mooi en variabel aanbod op verschillende topbestemmingen binnen Europa, voor ieder wat wils.

Lees meer

Vernieuwde boekingspagina

Met de lancering van het nieuwe fietsprogramma Begeleide Fietsvakanties 2023 komt ook de lancering van ons nieuwe boekingsplatform. In samenwerking met Webhero kwam een moderner en eenvoudiger boekingssysteem tot stand.

Lees meer

Vernieuwd transportsysteem fietsen

De Toerist Biking heeft afgelopen jaar aanpassingen uitgevoerd aan de vrachtwagen voor fietstransport. De fietsen worden tijdens het transport op een voorvorksteun geplaatst, zodat deze veilig en wel op de bestemming geraken. U hoeft alleen nog maar je fiets bij ons af te leveren, wij doen de rest!

30 September 2021

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x