Herindeling fietsniveau's

Met de opkomst van de E-bikes, zowel als stadsfiets, racefiets en MTB merken we ook een grotere diversiteit onder de deelnemers aan onze fietsvakanties.

Dit maakt dat de homogeniteit binnen de verschillende groepen niet meer gegarandeerd kon worden.

Daarom dat we voor het nieuwe seizoen een extra niveau zullen toevoegen.
Het fietsniveau 'groep 3' zal worden opgesplitst in een groep 3 voor wielertoeristen (gewone racefietsen) en een groep 3 voor elektrische fietsen. (elektrische racefietsen).

De vertrouwde groep 4 wordt daardoor terug in zijn oorspronkelijke staat hersteld, zij het dat hier ook E-bikes in zullen zitten, maar waar de tochten korter zijn en minder snel gereden zal worden.

Groep 4 zal bijgevolg ook niet op elke bestemming aangeboden kunnen worden. Sommige locaties lenen zich niet tot kortere tochten en voldoende vlakke wegen.

In totaal zullen er in 2023 steeds 4 niveaus op elke bestemming aanwezig zijn. Afhankelijk van de bestemming zal er een groep 1 of groep 4 zijn. 

Met deze ingreep willen we de homogeniteit binnen de groepen terug optimaliseren. Maar het vraagt ook van de deelnemers een inspanning om zich weloverwogen in een bepaalde fietsgroep in te schrijven.

Herindeling fietsniveau's

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x