phone +32 13 23 00 01

Studie bewijst: fietsen houdt je jong

Wij wisten het al langer, aan onze deelnemers te zien, maar nu is het ook bewezen...

"Beweging is het beste medicijn", beweerde de Griekse arts Hippocrates al rond 400 voor Christus. Een nieuwe Britse studie, die onlangs gepubliceerd werd in het wetenschappelijke tijdschrift 'Aging Cell', bewijst eens te meer dat deze woorden niet uit de lucht gegrepen zijn.

De onderzoekers onderwierpen 125 amateurwielrenners tussen 55 en 79 jaar aan een reeks tests en vergeleken de resultaten met die van jongere, minder actieve volwassenen. Een van de meest opvallende conclusies is dat regelmatig fietsen veroudering tegengaat en dat ook ons immuunsysteem gebaat is bij veelvuldige lichaamsbeweging.

Normaliter neemt de hoeveelheid T-helpercellen (immuuncellen) in ons bloed af vanaf een leeftijd van twintig jaar, waardoor oudere personen per definitie vatbaarder zijn voor ziektes en infecties. Bij de fietsende senioren bleek dat aantal echter niet lager te liggen dan bij de jongere personen in de controlegroep. Een verrassende vaststelling die bewijst dat het wel degelijk loont om mensen aan te zetten tot sporten.


Bron: cycling.be

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x