27 maart 2017

Wat te doen in Rosas

Naast het geweldige fietslandschap heeft Rosas nog veel meer te bieden. Misschien een idee om tijdens de rustdag erop uit te trekken?

Hier alvast een klein overzicht: 

Casa-Museu Salvador Dalí

De beroemde veelzijdige Spaanse kunstenaar Salvador Dalí bracht het grootste deel van zijn leven door in de provincie Gerona, maar woonde ook in Madrid, Parijs en de Verenigde Staten van Amerika. In deze villa in het dorpje Port Lligat is tegenwoordig het Casa-Museu Salvador Dalí gevestigd. Dalí woonde in deze villa tot aan de dood van Gala waarna hij verhuisde naar het Gala Dalí kasteel. In dit huis maakte hij het overgrote deel van zijn bekendste kunstwerken. In de villa is mooi te zien hoe Dalí werkte aan enkele van zijn grootste schilderijen. 

Ruïnes Empúries

Net buiten de badplaats L’Escala bevinden zich de Ruïnes Empúries. Het zijn de ruïnes van een Griekse stad die hier in de zesde eeuw voor Christus gebouwd is. Gedurende deze periode was dit één van de belangrijkste handelssteden in dit deel van het huidige Spanje. 
Tegenwoordig zijn een groot deel van de ruïnes weer blootgelegd en vormen de Ruïnes Empúries een belangrijke toeristische trekpleister aan de Costa Brava. Tijdens een bezoek aan de archeologische site kom je oude Romeinse villa’s tegen, een forum, een amfitheater, tempels en een vierkant plein met een zuilengang. Je kunt hier tevens een bezoek brengen aan het museum van de Ruïnes Empúries.

Aiguamolls de l'Empordà

Het Parc Natural del’Aiguamolls Empordà is een natuurpark in de buurt van de populaire badplaats Rosas. Het park is van oorsprong een groot moerasgebied dat in de negentiende eeuw voor een groot deel werd drooggelegd. Dit om andere delen van de Costa Brava van water te voorzien. Het deel van het moeras dat nu nog in tact is werd in 1983 uitgeroepen tot beschermd natuurgebied. In het gebied komen in totaal zestig verschillende vogelsoorten voor. Door het park loopt een verharde zandweg waarover je een prachtige wandeling door dit bijzonder natuurgebied kan maken. 

Klooster van Sant Pere de Rodes

Het klooster van Sant Pere de Rodes is een voormalig Benedictijnenklooster in het bisdom van Gerona. Niemand weet precies hoe oud het klooster is. Volgens de legende werd het in het begin van de zevende eeuw gebouwd. Dit zou gedaan zijn door monniken die gevlucht waren uit Rome en in opdracht van de toenmalige paus enkele relikwieën in veiligheid moesten brengen. In de zeventiende eeuw werd het klooster meerdere malen aangevallen en geplunderd. Dit zorgde ervoor dat de monniken vertrokken en het eens zo prachtige klooster langzaam tot verval kwam. Een geroofde bijbel uit het klooster wordt nog steeds tentoongesteld in nationale bibliotheek van Parijs. In 1930 kreeg het klooster de status van beschermd monument. 

Butterfly Park Empuriabrava

Dit is een ander soort wildpark, uniek in Catalonië, met meer dan 15 jaar toewijding. Een mini tropisch regenwoud vol met exotische vogels en vlinders. Ze bieden de bezoekers, jong en oud, de mogelijkheid om te wandelen tussen de tropische tuinen en de fascinerende wereld van de vlinders, papegaaien en andere exotische dieren te ontdekken. Prachtig! 

Aqua Brava

Het waterpark Auqa Brava, gelegen aan de Bahia de Roses, laat niets te wensen over. Een groot golfslagbad en een grote verscheidenheid aan glijbanen bieden eindeloze waterpret. Tijdens het hoogseizoen in de zomer komen er bezoekers uit heel Europa. Een perfecte manier om de dag door te brengen. 

 

Wat te doen in Rosas

Corona-virus: info fietsvakanties

Beste fietsvrienden, De Toerist Biking volgt alle berichten en wijzigingen voortdurend op. Als jouw geplande fietsvakantie noodgedwongen geannuleerd moet worden, ontvang je een persoonlijk mailtje. Hieronder een overzicht van de huidige stand van zaken:

Lees meer

Beschikbaarheid fietsvakanties 2020

Heb jij nog geen fietsvakantie geboekt voor dit najaar of dienden we je reis noodgedwongen te annuleren? Wees er dan snel bij, sommige reizen zijn namelijk al volzet! Bekijk hier een handig overzicht van de beschikbare fietsvakanties.

Lees meer

Verhoog je immuniteit voor de winter

Winter en ziekte gaan hand in hand ... of niet? Er zijn namelijk bepaalde maatregelen en voedingsgewoonten die je kan aanleren en die jouw immuunsysteem kunnen ondersteunen. En nee, je hebt geen hoop supplementen nodig! Een beetje extra gewicht in de winter kan dan weer geen kwaad.

Lees meer

Fietsers met een hart van goud voor dieren!

Je hebt het misschien al gehoord of gezien op onze social media of van andere deelnemers, maar onze fietsers zijn mensen met een hart van goud! Ze verdienen het dan ook om even vermeld te worden met hun heldendaad.

Lees meer

Extra fietsvakanties 2020

Door de grote vraag naar plaatsen voor onze nieuwe bestemming, hebben we een extra fietsvakantie naar de Algarve gelanceerd in het najaar! Maar ook in het voorjaar kan je nu inschrijven voor een fietsvakantie naar het prachtige Rosas!

Lees meer

Eten dat elke fietser in zijn (ijs)kast moet hebben

Tijdens een training verbrand je aardig wat kilocalorieën, waardoor de juiste voeding cruciaal is om je lichaam opnieuw van energie te voorzien. Zorg er dus voor dat je deze voedingsmiddelen zeker in huis hebt.

Lees meer

Studie bewijst: fietsen houdt je jong

Wij wisten het al langer, aan onze deelnemers te zien, maar nu is het ook bewezen...

Lees meer

Fietsers zijn betere autobestuurders

Een nieuw onderzoek toont een extra voordeel van het fietsen aan. In de auto merkten de testpersonen met fietservaring namelijk veel sneller obstakels en veranderingen in hun gezichtsveld op dan niet-fietsende bestuurders.

Lees meer

Sneller fietsen? Drink koffie!

Als het gaat over wielrennen en koffie lijkt één ding buiten kijf te staan: haast iedere renner houdt wel van een tas koffie. Het is niet alleen lekker, zo blijkt. De cafeïne heeft gunstige effecten op fietsers, maakt Zuid-Amerikaans onderzoek ons duidelijk.

Lees meer

Extra vakantie in ruil voor sporturen?

Hoe meer je fietst, hoe meer vakantie je krijgt. Klinkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet. Scandinavische bedrijven geven extra vakantie in ruil voor sporturen.

Lees meer

Welke ijsjes zijn het best voor fietsers?

Bij de hoge temperaturen van de voorbije weken, eten we allemaal eens graag een ijsje! Maar welke kan je nu het best eten als fietser?

Lees meer

10 redenen waarom vrouwen massaal fietsen

Twintig jaar geleden kon je de vrouwelijke deelnemers aan een fietstocht op één hand tellen, maar fietsende vrouwen zijn al lang geen zeldzaamheid meer. Vijf jaar geleden waren 5.685 vrouwen lid van Cycling Vlaanderen, goed voor 23% van het ledenbestand. We zitten nu al een poos voorbij de tienduizend vrouwelijke leden. Hoe komt dat?

Lees meer

Wat eet je bij een bergrit?

Ze komen er weer aan: de mooie, uitdagende klimcyclo’s. Veel sportieve fietsers vragen zich af: wat eet ik eigenlijk bij zo’n tocht? Wij geven je alvast een handjevol tips mee.

Lees meer

Zo neem je scherpe bochten

Een bocht goed nemen, is meer dan enkel in je remmen knijpen en het stuur draaien. Hoe het niet moet, zie je in de video!

Lees meer

Wat en hoeveel drink je bij ritten in warme temperaturen?

Tijdens onze reizen kan het buitengewoon warm worden. Hoe pas je daar je drinkgewoonten tijdens de wielertritten op aan? Enkele weetjes en adviezen waar je hopelijk iets aan hebt.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x