phone +32 13 23 00 01

Wat te doen in Rosas

27 maart 2017

Wil je weten wat er allemaal te beleven valt in Rosas buiten het fietsen? Wij geven je een overzichtje van interessante activiteiten en vele andere bezienswaardigheden.

Naast het geweldige fietslandschap heeft Rosas nog veel meer te bieden. Misschien een idee om tijdens de rustdag erop uit te trekken?

Hier alvast een klein overzicht: 

Casa-Museu Salvador Dalí

De beroemde veelzijdige Spaanse kunstenaar Salvador Dalí bracht het grootste deel van zijn leven door in de provincie Gerona, maar woonde ook in Madrid, Parijs en de Verenigde Staten van Amerika. In deze villa in het dorpje Port Lligat is tegenwoordig het Casa-Museu Salvador Dalí gevestigd. Dalí woonde in deze villa tot aan de dood van Gala waarna hij verhuisde naar het Gala Dalí kasteel. In dit huis maakte hij het overgrote deel van zijn bekendste kunstwerken. In de villa is mooi te zien hoe Dalí werkte aan enkele van zijn grootste schilderijen. 

Ruïnes Empúries

Net buiten de badplaats L’Escala bevinden zich de Ruïnes Empúries. Het zijn de ruïnes van een Griekse stad die hier in de zesde eeuw voor Christus gebouwd is. Gedurende deze periode was dit één van de belangrijkste handelssteden in dit deel van het huidige Spanje. 
Tegenwoordig zijn een groot deel van de ruïnes weer blootgelegd en vormen de Ruïnes Empúries een belangrijke toeristische trekpleister aan de Costa Brava. Tijdens een bezoek aan de archeologische site kom je oude Romeinse villa’s tegen, een forum, een amfitheater, tempels en een vierkant plein met een zuilengang. Je kunt hier tevens een bezoek brengen aan het museum van de Ruïnes Empúries.

Aiguamolls de l'Empordà

Het Parc Natural del’Aiguamolls Empordà is een natuurpark in de buurt van de populaire badplaats Rosas. Het park is van oorsprong een groot moerasgebied dat in de negentiende eeuw voor een groot deel werd drooggelegd. Dit om andere delen van de Costa Brava van water te voorzien. Het deel van het moeras dat nu nog in tact is werd in 1983 uitgeroepen tot beschermd natuurgebied. In het gebied komen in totaal zestig verschillende vogelsoorten voor. Door het park loopt een verharde zandweg waarover je een prachtige wandeling door dit bijzonder natuurgebied kan maken. 

Klooster van Sant Pere de Rodes

Het klooster van Sant Pere de Rodes is een voormalig Benedictijnenklooster in het bisdom van Gerona. Niemand weet precies hoe oud het klooster is. Volgens de legende werd het in het begin van de zevende eeuw gebouwd. Dit zou gedaan zijn door monniken die gevlucht waren uit Rome en in opdracht van de toenmalige paus enkele relikwieën in veiligheid moesten brengen. In de zeventiende eeuw werd het klooster meerdere malen aangevallen en geplunderd. Dit zorgde ervoor dat de monniken vertrokken en het eens zo prachtige klooster langzaam tot verval kwam. Een geroofde bijbel uit het klooster wordt nog steeds tentoongesteld in nationale bibliotheek van Parijs. In 1930 kreeg het klooster de status van beschermd monument. 

Butterfly Park Empuriabrava

Dit is een ander soort wildpark, uniek in Catalonië, met meer dan 15 jaar toewijding. Een mini tropisch regenwoud vol met exotische vogels en vlinders. Ze bieden de bezoekers, jong en oud, de mogelijkheid om te wandelen tussen de tropische tuinen en de fascinerende wereld van de vlinders, papegaaien en andere exotische dieren te ontdekken. Prachtig! 

Aqua Brava

Het waterpark Auqa Brava, gelegen aan de Bahia de Roses, laat niets te wensen over. Een groot golfslagbad en een grote verscheidenheid aan glijbanen bieden eindeloze waterpret. Tijdens het hoogseizoen in de zomer komen er bezoekers uit heel Europa. Een perfecte manier om de dag door te brengen. 

 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x